Uitvoerend producent van mijn ziel

Kosmische kraan
Vanaf begin april heb ik me weer gesetteld in mijn vertrouwde huis-op-de-berg(je) in Ibiza. Wat een rust… enerzijds… en wat een wervelende inspiratie is er tegelijkertijd aanwezig. Het voelt alsof er een grote kosmische kraan is opengedraaid waaruit aan de lopende band nieuwe ‘opdrachten’ druppelen (of beter gezegd: stromen, klotsen en gutsen). Opdrachten, omdat het stuk voor stuk ideeën zijn die praktisch uitgevoerd kunnen worden. Ik ervaar het als dat ik een soort ontvangststation ben die de kosmische frequenties omzet naar toepasbare informatie voor ons aardse leven.

Uitvoerend producent
In een vorige blog schreef ik dat ik m’n ziel als de reisleidster ervaar en ik haar leiding volg. Op dit moment voelt het alsof ik de uitvoerend producent ben van mijn ziel :-). Zij komt met talloze ideeën en kent het grote plaatje. Ik heb een beetje (!) een idee van het grote plaatje, maar kan natuurlijk bij lange na niet alles daarvan bevatten. Dus, ik werk gewoon uit wat er doorkomt en vertrouw erop dat dat precies het puzzelstukje is dat past temidden van de andere puzzelstukjes.

De bedoeling
Kijkende naar dit proces vanuit het perspectief van de ‘verklarende mind’, zou er een vraag kunnen komen als: “Je moet toch weten of het überhaupt aan gaat slaan, wat je nu allemaal aan het ontwikkelen bent?” Tja, héél soms kriebelt dat kleine stemmetje een beetje in m’n hoofd, maar goh, ik kan en wil niet meer anders dan ‘gewoon’ mijn ziel volgen, doorgaan en vertrouwen, wetende dat dit alles de bedoeling is en past binnen het grote geheel.

Creatiekracht
We zijn allemaal de creatiekracht zelf en als we die volledig voelen, erkennen en er de verantwoordelijkheid voor nemen, dan zijn we tot ongelofelijk (levens)krachtige dingen in staat. In elk moment creëer je het volgende moment en wat je in jouw werkelijkheid ervaart is gebaseerd op je eigen perceptie, set van overtuigingen en staat van energetische harmonie. Je kunt dus het grote plaatje wel willen weten en begrijpen voordat je een volgende stap zet, maar dat is juist het tegenovergestelde van hoe ons zelf creërende vermogen werkt. Dat grotere plaatje ontstaat pas als je de volgende stap zet. En hoe meer elke stap verbonden is met je innerlijke kompas, des te meer je leeft in overgave aan de levenskracht die door je heen stroomt.

Voor het collectief bewustzijn
Deze hele inspiratie-stroom begon met de ‘opdracht’ om drie online 30-dagen programma's te organiseren, gekoppeld aan specifieke startdata: DETOX Intensive (gestart op 1 mei 2019), DETACH & Surrender Intensive (start 1 juni 2019) en UNITY Consciousness Intensive (start 1 juli 2019). Dit heb ik dus niet ‘bedacht’, maar komt binnen als: dit is de bedoeling voor de ontwikkeling van het collectieve bewustzijn. Punt. Ok, dan doen we dat. ‘Maar is dat voor mij niet een beetje te intens? 90 dagen achtereen? Maar meteen voel ik dan: deze programma’s komen niet voor niks via mij door, dus dan zal ik het wel aankunnen.’

Onuitputtelijke stroom
Kortom: vanuit een bepaald perspectief kun je soms bang zijn om overweldigd te worden, iets niet aan te kunnen als je je overgeeft aan de stroom van inspiratie. ‘Het moet wel stap voor stap, anders heb ik het overzicht niet meer en kan ik het niet aan.’ Dat is echter ‘alleen maar’ de mind die alles probeert te begrijpen, vergezeld door angst om de controle te verliezen. Als je optimaal voor jezelf zorgt, de rust, ruimte en stilte pakt, blijf je zo dicht mogelijk bij jezelf. En hoe meer je bij jezelf bent, des te steviger je kunt blijven staan in het centrum van de onuitputtelijke stroom van inspiratie. En als er een angst omhoog komt, dan biedt dat juist de kans om deze te doorvoelen en er vervolgens doorheen te bewegen, zodat je op die manier steeds minder last hebt van die beperkende angsten en vervolgens dieper kunt zakken in de overgave aan het pad van je ziel.