Agnes Szelejak

Individuele sessie – “Hoe beschrijf je een magische ervaring bij Sandra? Hoe vind je woorden voor de liefdevolle zorg die je van haar ontvangt? Woorden zijn maar woorden en kunnen maar een concept beschrijven van wat er bij Sandra gebeurt. Toch probeer ik het. Zonder nadenken. De woorden rollen uit mijn vingers. Non-lineair. Want tijd is ook maar een illusie…

We zitten. Ik berijd een zwaan. Ik krijg beelden door. Ik zie een koningin. Sandra begint te spreken: “Ik zie een koningin”… van binnen denk ik ‘wow’, we zitten op dezelfde golflengte. Het lijkt alsof ik iedere keer net een paar seconden eerder voel en zie, wat Sandra vertelt. We zijn aan elkaar gekoppeld. De reis begint. Mijn vlecht tot diep in de aarde en tot hoog in de hemel. Ik voel me gezien. Ze ziet mijn oude Indianen spirit. Dan komt de Egyptische koningin. Die kan ik niet plaatsen. Alsof deze niet bij mij hoort. Ik berijd de zwaan. Ik leg mezelf neer op de zwaan. Veilig en warm, terwijl Sandra mij dieper op reis neemt. Ik ga liggen. Ik word afgepeld, laag voor laag. Zwart geblakerde lagen. Een harnas die strak om me heen zit. Ik word zichtbaar, laag voor laag. Oneindig veel lagen. Paarden, die vrij rondrennen over een weiland. Ja, ze ziet het, mijn hunkering naar vrijheid. Daaronder een klein zacht meisje. Bubbeltjes van goud en zilver.

En dan weer een laag. Ik ben ooit alles kwijt geraakt. In een ander leven. En ik kon niets doen. Ik herken het. Ik weet niet waarvan, maar ik herken het. Van vroeger. Niet uit dit leven, uit een ander leven. Het is treurig. Om alles te verliezen. Ik houd alles extra goed vast nu. Je weet maar nooit. Ik kan het weer verliezen. Mijn hunkering naar pure liefde. Geen nep-liefde. Echte diepe, ware, pure, lichte liefde. Ja, ik herken het uit een andere reis, waarin ik me herinnerde hoe ik als klein meisje niet begreep waarom iedereen ‘vocht’ tegen elkaar. Ik wist toen al: er is harmonie, het ‘fussing and fighting’ is niet nodig. Alleen snapten zij het niet. Dan zegt Sandra: “waarom zien ze me niet?”. Ook dit herken ik, ik wil zo graag gezien worden, maar ze zien me niet… zo veel verlangens. Zo veel lagen en harnassen te pellen. En van binnen zo veel zachtheid dat naar buiten wil komen. Zo veel liefde dat geleefd wil worden. Zo veel vrijheid te ontginnen.

Nog nooit heb ik me zo gezien gevoeld als in de energie en woorden van Sandra. Het is alsof iemand voor de eerste keer weet hoe het is om te zitten in mij, in dit leven, in deze personage (ego), in dit lichaam. Het ontroert me dat het mogelijk is, dat zonder woorden iemand weet hoe het is te leven in ‘mij’. Ik smelt, verzacht, open. De liefdevolle aandachtige energie geeft ruimte aan mijn zachte ik, mijn ware zachte ik, die zo veel licht en liefde onder al die lagen heeft, die geleefd willen worden. Ik kom naar buiten. En besef me dat Sandra een prachtige zachte vrouw is. Mijn spiegel. Een kunstenares. Een kunstenares die de kunst van het helen bezit. Geheel op haar eigen manier, vanuit haar eigen unieke hart, put zij uit haar onuitputtelijke innerlijke wijsheid. Ze inspireert me. Er is nog een diep besef. Een inzicht. Wat zij kan, kan ik ook. Ik vraag me af: “Waarom doe ik dit niet dan?” Het antwoord daarop is niet nodig voel ik. Het besef is voldoende voor de ontvouwing. Het komt als het komt. Mijn zachte, liefdevolle, helende kunsten. Als mijn tijd daar is. Als ik er klaar voor ben.

Na de sessie ben ik in contact met mezelf en verblijf ik een liefdevolle bubbel. Ik heb geleerd dat ik al maandenlang uit contact was met mijn zachtheid, liefde en intuïtieve krachten, waarin ik kan zien en voelen wat anderen niet kunnen (of nog niet kunnen). Ik ben weer ‘thuis’. Sandra is een kunstenaar. Een liefdeswolk. Een sister. Ik eer haar en dank haar voor haar spiegel en het her-in-ere-herstellen van mezelf en mijn verbondenheid met de vrouw in mij en de vrouwen om me heen. Ik ben er weer. Vol, zacht, warm en open. Dank je wel Sandra… en vrolijk, ja vrolijk ook. Het zachte goud, zilveren bolletjes. Ik denk er nog steeds aan als ik verhard en sluit. En dan word ik weer zacht en open. En her-inner ik me, wie ik ben: zacht, open en liefdevol. Vol leven en warmte.”

Agnes (www.createdwithheart.nl)