Karlijn Visser

Individuele sessie – Karlijns artikel verscheen op www.holistik.nl

Sinds we met Holistik zijn gestart ben ik ook persoonlijk aan een spannend avontuur begonnen. Want schrijven over onderwerpen die aan schurken tegen bewustwording en spiritualiteit, dien ik zelf als eerste mee gemaakt te hebben. Met een heel transformatie proces als gevolg. Samen met Sandra de Vos heb ik onlangs een reis door mijn onderbewustzijn gemaakt.

Karlijn ging met stofzuiger door haar onderbewustzijn en dit is wat er gebeurde
Het voelt alsof ik de laatste tijd voortdurend ‘sisters from another mister’ op mijn pad krijg. Wijze vrouwen die midden in de wereld staan en met wie ik gelijk over zaken van het hart kan praten. Achter-de-ellebogen-werk behoort volledig tot een ander tijdperk. Elkaar helpen door pijnpunten aan het licht te brengen en de ander zo naar een hoger plan brengen is waar het om gaat. Alles in liefde. Jeetje wat klinkt dit zoetsappig. Nooit gedacht dat dit mijn woorden zouden worden. Maar ze zijn het echt en ik meen het nog ook.

Wim Hof Gala
Sandra de Vos is zo’n sister. Ik ontmoette haar tijdens het Wim Hof Gala in mei dit jaar. Ze had als voorgerecht voor de 120 gasten heerlijke raw spicy loempia’s gemaakt van kokosvlees. Zelfs iceman Wim kreeg het er warm van. Sandra is een duizendpoot. Wellicht herken je haar van het LekkerRaw recepten- & inspiratieboek ‘Uit liefde voor puur’. Want kokkerellen – en dan raw – kan ze als de beste. In de maanden daarna liep ik Sandra een aantal keer tegen het lijf op diverse health festivals, waar haar raw courgette salades over de toonbank vlogen. Ondertussen vertelde ze me dat ze naast haar food-workshops ook energetische sessies geeft. ‘In zo’n sessie maak ik contact met jouw onderbewustzijn. Oude pijnen en blokkades worden naar het licht gebracht. Samen geven we ze een podium en zetten de spotlight erop zodat ze op kunnen lossen. We verklaren niets maar ondergaan’.

Contact met het onderbewustzijn
Of ik een keer een energetische sessie bij Sandra wil mee maken. Heel graag! We beginnen met een kop thee, een glas water met bijzondere krachten en een home-made raw appeltaartje. Super lekker. Dan start de geleide meditatie. Sandra werkt puur intuïtief. Ze brengt mij tijdens de meditatie naar een plek waar alles matchte met mijn energie. Ik wil er maar wat graag in blijven. Na een minuut of 10 ga ik liggen op een bank en tuned Sandra in op mijn onderbewustzijn. Vind je dit gek klinken? Ik kan het me een beetje voorstellen. Met het blote oog is er namelijk niets te zien en ik denk dat de gemiddelde wetenschapper ook zijn wenkbrauw ophaalt. Toch gebeurt er van alles. Ik voel tintelingen door mijn lijf gaan, soms een trilling en ik krijg het koud. Best apart, want buiten is het broeierig warm. Sandra hoest, gaapt en spuugt in het plastic emmertje op tafel. Ze vertelt een verhaal. Ik hoef niets te doen, naast blijven liggen. Het verhaal is een metafoor voor wat er zich onder de oppervlakte in mijn wezen afspeelt. Oude patronen en dynamieken krijgen woorden. Ik weet dat het waar is wat Sandra zegt. Het ontroert me. Tranen branden soms. Omdat ik al behoorlijk wat proceswerk verricht heb afgelopen jaren, klikt er van alles en zie ik verbanden met hoe ik momenteel handel en in het leven sta.

Essentiële olie en muziek
Het laatste deel van de sessie breng ik door in chill modus. Sandra: “In de finale wordt de energie gebalanceerd en daar gebruik ik essentiële oliën en passende muziekklanken bij”. Ik hoor muziek van Jai Jagdeesh. Het nummer ‘Light of Love’ start in en Sandra masseert heerlijk ruikende oliën in. ‘I am the light of Love’ hoor ik Jagdeesh telkens zingen. Dat ben ik ook. En ik niet alleen, maar wij allemaal. De kunst is om dit weer te gaan voelen. Ik heb er even van geproefd. Mijn God wat zit die kern goed verpakt in allerlei opgekropte emoties en blokkades. Maar wat een groot cadeau dat ik elke keer als ik dit nummer hoor kan terugkeren naar die heldere plek. Deze momenten ga ik uitbouwen. En wie weet ontstaat er een constante liefdevolle staat van zijn. Let’s hope!