Patricia van Rietbergen

Individuele sessie – Patricia’s blog verscheen op: www.yourdailyshine.nl

Vandaag ga ik voor een energetische sessie naar Sandra de Vos. Sandra maakt via haar onderbewuste contact met de ziel, jouw onderbewuste. Wat gaat het mij vertellen? Wat ga ik mezelf vertellen? Ik vind het spannend, want hoe werkt dit? En wat gaat het teweeg brengen? Ik ben een en al nieuwsgierigheid en in die state of mind fiets ik naar haar praktijk aan huis.

Inleiding of Inwijding?
Bij het opendoen ontvangt Sandra mij hartelijk. We gaan zitten en na de kennismaking legt Sandra mij uit wat we straks gaan doen. We zullen beginnen met een geleide meditatie. Deze meditatie ontstaat ter plekke. Het is niet zo dat zij iets voorleest, of van te voren helder heeft wat ze gaat vertellen. Wat jouw ziel nodig heeft, krijgt Sandra door. Na de meditatie zal zij van alles gaan uitspreken wat op dat moment in haar opkomt. Het verhaal krijgt Sandra door via mijn onderbewuste. Eigenlijk wordt ze even mij en ziet, voelt, weet dingen via mij. Via een soort collectief energieveld. Zij zal hierbij mogelijk gapen, tuffen in een bakje, zuchten, gezichtsuitdrukkingen maken en bewegingen via haar lijf. Laat het maar gebeuren en maak je vooral geen zorgen adviseert Sandra mij. Als dit deel van de sessie af is, mag ik op de massagetafel gaan liggen, waar zij werkt met aromatherapie. Zo kan alles nog dieper doorwerken.

Geleide meditatie
De sessie begint. We zitten tegenover elkaar en Sandra leidt de meditatie in. Ik kan me goed overgeven en ben in no time in een diepe staat van ontspanning. Ze neemt me mee op een reis naar een onderwereld waarin ik de leading lady ben. Er zijn prachtige lichtjes en draadjes die me verbinden met de buitenwereld en alles en iedereen. Dan voel ik echt dat er een soort dun draadje tussen mijn wenkbrauwen wordt gelegd (ook wel het derde oog genoemd), een soort zachte kriebel, ik dacht dat Sandra dit deed (maar dit bleek achteraf niet zo). Een fractie daarna heeft Sandra het ook over een (gouden) derde oog (en achteraf gezien dus best wel euh..bizar). Ik voel me steeds meer ontspannen. Dan mag ik langzaam mijn voeten bewegen en op eigen tempo mijn ogen open doen.

Energetische Sessie
We gaan aan tafel zitten. Sandra begint met gapen en rekt zichzelf helemaal uit. Sandra stapt als het ware in mijn energieveld. De woorden beginnen te komen en een klein momentje maak ik me ongerust. Kan ik me hiervoor openstellen? Of vindt mijn mind dit gewoon gekkigheid of onzin? Maar dan zegt Sandra wat dingen die me raken en begint de tweede reis.

Een helende reis naar jezelf
Sandra praat in metaforen en vaak komen er dieren voorbij. Het heeft iets weg van een sjamanistisch ritueel. Een inwijding. Een helende reis naar jezelf. Wat gehoord mag worden komt naar voren, wat gezien mag worden maakt zich kenbaar. We zijn in een soort ontvankelijke ceremonie en het voelt eigenlijk heel logisch. Sandra vertelt over een adelaar. Dit dier is vaker langsgekomen in mijn leven want het is in de maya astrologie ‘mijn teken’. “Als totemdier of krachtdier leert de adelaar ons dat wij het leven altijd in zijn geheel moeten zien, zowel de licht- als schaduwzijden. De adelaar inspireert ons een visionair inzicht te ontwikkelen terwijl we toch gegrond blijven. Hij leert ons een stevige fundering te leggen voordat we proberen om hoog in de lucht te zweven. De adelaar is een spiritueel en aards symbool voor autoriteit, kracht, macht, onafhankelijkheid, scherpe blik, snelheid, vernieuwing, visie en vrijheid.” (Bron: google arendlandman)

Alles mag er zijn
Zo begon mijn sessie vandaag. Omdat ik bij aanvang vertelde dat ik heel erg bezig ben om de beiden polen van het leven te integreren. En zo eindigt vandaag mijn sessie ook: Ik mag, nee moet vliegen, maar voel ook de grond bewegen en ik beweeg mee. Ik sta stevig, maar ben flexibel. Ik mag er zijn. Ik mag zien en gezien worden. De dualiteit van water-vuur, man-vrouw, donker-licht mag allemaal samen komen, alles mag er zijn. En dat is precies wat ik de laatste tijd ervaar: door me steeds meer over te geven aan alle kanten van het leven, dus ook de donkere momenten, de schaduwkanten, door te accepteren wat er op dit moment is, ervaar ik steeds meer rust en geluk.

Ontspanning
Na deze sessie mag ik op de massagetafel liggen. Sandra loopt om mijn heen en ik ruik allerlei lekkere geurtjes. In volledige ontspanning en overgave lig ik daar, terwijl ik naar Ave Maria luister. (Een bijzonder lied voor mij, want daar hield mijn oma van). Dan is de sessie ten einde. Jammer, ik had nog uren zo kunnen liggen en me kunnen laven aan de lekkere geuren, de ontspannen sfeer, de rustgevende muziek en de liefdevolle aanwezigheid van Sandra.