Geef expressie aan wie je bent

Net als in de natuur, hangt alles met elkaar samen. Een zonnebloem heeft zuurstof nodig, een goede voedingsbodem, insecten, bijen, pieren en water om te worden wie die is. De levenskracht om uit te groeien tot zo’n grootse bloem ligt verborgen in de zonnebloempit. Op hun beurt zijn de pieren, de insecten, de bijen en de aarde weer blij met de bijdrage die de zonnebloem heeft aan hun bestaan. De natuur. Een magnifiek samenspel van individuele krachten. Jij bent onderdeel van die natuur. Net als de zonnebloem bezit jij de levenskracht om te groeien in je grootsheid en je volle potentie te leven.

Afwachten
Echter… vaak brengen we de aandacht naar de buitenwereld. Je wacht af. De pieren en de bijen vertegenwoordigen de mensen om je heen waarvan jij je afhankelijk opstelt. Als hij of zij dit of dat doet, dán komt het bij mij in beweging. Als dit of dat gebeurt, dán pas kan ik doen wat ik te doen heb, dan kan ik pas zijn wie ik werkelijk ben. Helaas. De natuur werkt anders. Elk onderdeel daarin is even belangrijk. En dus ook je eigen inbreng. Wachten op beweging van iemand anders, zorgt ervoor dat je inactief wordt. Je levenskracht zwakt af. Iemand anders gaat jou niet de levenskracht geven. Die zit in jezelf.

Zelfliefde
Door je aandacht naar binnen te richten, te reflecteren en jezelf daardoor steeds beter te leren kennen, ontwaakt je eigen levenskracht. Alsof je het stof er laagje voor laagje afblaast. Je voelt je (liefde)voller en steeds completer. Je weet wie je bent. Je BENT. Er begint dan binnenin jou een radertje te draaien.

“Als een olievlek beginnen meer en meer radertjes te draaien, omdat jij in beweging bent gekomen.”

Geef expressie aan wie je bent
Jezelf leren kennen en daar in harmonie mee zijn is stap een, maar daar ook nog eens expressie aan geven is de volgende stap. Laat zien wie je bent, wat er binnenin jou beweegt. Dan komt je eigen radertje in contact met de radertjes om je heen. Als vanzelf schakelen dan talloze radertjes zich aan jou. Dan verbind je jouw vrouwelijke energie (diegene wie je BENT) met jouw mannelijke energie (focus om je te profileren als een individu in de buitenwereld). Als een olievlek beginnen meer en meer radertjes te draaien, omdat jij in beweging bent gekomen. Dan komen er oplossingen en ideeën in je leven die je voorheen nooit voor mogelijk had gehouden.

Integratie van spiritualiteit op aarde
Je kunt je veilig voelen in je eigen bewustzijnsbubbel. Maar daarmee leef je nog niet helemaal je volle potentie. Die zit ‘m in je expressie naar buiten toe (terwijl je in contact blijft met jouw eigen waarheid). Dat kan spannend zijn, maar als je het aangaat, helpt het je om nóg dichterbij jezelf te komen en te blijven. Verlies jezelf niet in de voorwaardelijkheid van ‘ik doe iets voor jou en ik verwacht wat van je terug’. Nee, jij doet gewoon waar jij blij van wordt, waar je energie van krijgt. Wat jouw kant op stroomt, dat laat je los. Dat is een verrassing, telkens opnieuw. Zo breng je jouw (spirituele) bewustzijn naar de aarde en maak je het werkbaar in je wereldse bestaan. Dan neem je bewust & actief deel aan het radertjesnetwerk dat LEVEN heet.

———

Credits artist: Ase (shutterstock.com)