Terug naar de zon, terug naar de bron

Een rommelend gerommel, als een aanstormende aardbeving, een uiteenbarsten vanuit het binnenste van de aarde, in je onderbuik… Een alles verpletterende kracht die al het onnodige en onechte omverblaast en met de grond gelijk maakt. Een oermoederkracht diep diep diep van binnen. Het is tijd om een einde te maken aan de geforceerde vormen die illusies in stand houden. Die vormen zijn als een glazen huis. De grond wordt uitgebuit en enkel gebruikt om op te bouwen. Het glas wiebelt, ook al doet het zich voor als oersterk en ‘heeft het alles onder controle’.

Ontkenning
Waar is het contact met met Moeder Aarde? Waar zijn de wortels? Waar is de diepgang? Als je van buitenaf door de glazen wanden naar binnen kijkt, zie je een vergelijkbare wereld als wanneer je van binnenin naar buiten kijkt, toch? Enkel het glas scheidt beiden werelden, nietwaar? Helaas, niets is minder waar… Het strakke en gladgeslepen glas bedoezelt de werkelijkheid. De levenskrachtige vibratie van de binnenwereld verzwakt, als uitgebluste vlammen van een ooit zo knapperend en verwarmend haardvuur. De magische diepgang van het leven binnen verdwijnt en de wervelende lichtenergie lijkt onzichtbaar. Een ware ontkenning van de echtheid van het bestaan.

Vormelijke veiligheid
Een onheilspellend opkomende storm laat weten dat de aardbeving op komst is. Het toenemend razen en beuken doet de glazen wanden trillen: geloofssystemen, verwachtingen, patronen, controle, houvast en zekerheid wiebelen angstig op hun knikkende knietjes. Wat heb je er aan als je ‘huis’ enkel gebouwd is als een vormelijke veiligheid? Dan fungeert het als een schijnbare beschermconstructie die jou afsluit van je levendige binnenwereld die is vervuld van oprechte echtheid. Een begoochelende wereld van illusie komt dan tevoorschijn…

“Laat me nu vrij zijn, vrij bewegen, dansen als nooit te voren!”

Vrij
Opeens is het daar: pulserende bewegingen, vanuit diep van binnen. In en uit, in en uit. De aardbevings-weeën zijn begonnen. De waarheid is op komst… De weeën bewegen, de kracht bouwt zich op en de focus is enkel gericht op dit moment. Je wens is zó groots en borrelt op uit je diepste kern: “laat maar komen die onbevreesde werkelijkheid, het bruisende leven in vol ornaat. Het heeft zich langgevoeg schuilgehouden. Laat me nu vrij zijn, vrij bewegen, dansen als nooit te voren!”

Gouden Zon
Je armen zijn gespreid, je hart open en gericht op de Gouden Zon stralend aan de hemel. Zijn zonnestralen dringen binnen als een sprankelende waterval, recht in je hart. Geluk en blijdschap fladderen in je borstkas. Een gevoel van herkenning wordt wakker en stroomt door je cellen. Het is alsof je de stem hoort van je meest trouwe vriend die je al in geen eeuwen meer hebt gezien. Een reactie volgt vanuit diep in je buik. Als een roep uit de verte worden de gouden sprankelende zonnestralen beantwoord met warmtegolven en een wijdverspreid gevoel van lichtheid en liefde. Golvende bewegingen nemen je lichaam over en vervullen je met vrijheid.

“Het was alleen een verzameling van percepties die je heldere waarnemingsvermogen vertroebelde.”

Waarheid
Je breekt open, je geeft je over. Het glazen huis stort ineen. Het zonlicht van binnen herenigt zich met het zonlicht van buiten: je innerlijke zon gaat op in de gouden grootsheid van de zon in het heelal. Je binnenwereld vloeit samen met de buitenwereld. Er is maar een wereld. De sluier is opgeheven en het glazen huis is aan diggelen. Het was enkel je geprogrammeerde mind die het glazen huis creëerde. Het was alleen een verzameling van percepties die je heldere waarnemingsvermogen vertroebelde. De mentale barrières hebben hun waarde verloren en nu kan de waarheid weer moeiteloos stromen.

“Het is de bron van licht waaruit alles ontstaat.”

Overvloed
Je verbinding met de Gouden Inspiratiebron is weer hersteld. Het is de bron van licht waaruit alles ontstaat. De poort naar je oorsprong staat weer volledig open. De liefde stroomt in overvloed en vervult je wezen met creatieve inspiratie en verhelderende wijsheid. Laat dat je voeding zijn voor een levenskrachtig bestaan. Laat het je dromen verwezenlijken en elk hart op aarde verlichten.

———

Credits artist: Sabine Hortebusch (shutterstock.com)